dissabte, 16 d’abril del 2011

Truca un inspector, Teatre Goya

Truca un inspector   

Josep Maria Pou torna al Teatre Goya de Barcelona amb aquesta peça de John Boynton Priestley tan poc representada fins ara a la ciutat comptal. Per fi això canvia perquè era una verdadera llàstima que els barcelonins no poguessim gaudir amb aquest text esplèndit que no decau en cap moment.
     Situada a principis del segle XX, poc abans de l'enfonsament del Titanic, símbol de l'esfondrament d'aquell món abocat a la Guerra Mundial, tot i que el patriarca de la família protagonista s'entesta a negar-ho, ens mostra la hipocresia de l'empresari i de l'alta societat. Ho fa en forma de suspens, amb l'aparició sobtada a mig sopar d'un inspector de policia que investiga les causes que han dut al suicidi a una noia. D'entrada no sembla que cap d'ells tingui res a veure amb ella, però mica en mica s'ens van mostrant les seves implicacions. El missatge és clar: tots som responsables de les conseqüències que provoquen els nostres actes.
     Cal destacar la bona feina de tots els actors: els consagradíssims Josep Mª Pou i Carles Canut, una esplèndida Victòria Pagès que ja omple l'escenari, i els joves Ruben Ametllé, Paula Blanco i David Marcé.
      Val la pena acostar-se al Goya a conèixer aquesta història tan actual.